Klokkeklang for håp og fred

Kirkeklokkene ringer på frigjørngsdagen

I år er det 75 år siden frigjøringen 8. mai. Flere steder var det planlagt markeringer som ikke kan gjennomføres som planlagt. Som en alternativ markering vil derfor kirkeklokkene i både Falnes og Ferkingstad ringe kl. 15.

I 1945 ble freden markert ved at alle landets kirkeklokker skulle ringe freden inn fra kl 13 – 15 denne dagen. Dette kom som en bestemmelse fra London.  Siden det ikke blir noen jubileumsgudstjeneste i bispedømmet i år oppfordrer Stavanger biskop alle menigheter i bispedømmet om å legge til rette for at det kan ringes med kirkeklokkene i 5 minutter fra kl 15.00 fredag 8. mai.

Ellers vil kirkeklokkene fortsatt ringe helgen inn på lørdager kl. 17. For å markere håpet om at den nåværende unntakstilstanden også skal ta slutt.