Kyrkjeval 2019 - Supplerande nominasjon for val av Ferkingstad sokneråd

Det er no mogleg å supplere kandidatlista til Ferkingstad sokneråd.

Ferkingstad sokneråd (valstyret) har ved listefristen innstilt fylgjande personar til val av nytt sokneråd for perioden 2019 - 2023:

Født

10.

Linda Synnøve Larsen

11.

Ettersom soknerådet etter valreglane for kyrkjeval skal stille kandidatliste med det antallet personar som tilsvarer talet på faste medlem (6 stk) i tillegg til talet på varamedlem (5 stk), betyr dette at lista til Ferkingstad sokneråd manglar 1 listekandidat. Det opnes difor herved for supplerande nominasjon. Det betyr at soknets medlemmer direkte kan nominere kandidatar. Nominering skal i tilfelle skje etter reglane for val av menighetsråd som i omtaler supplerende nominasjon i § 8-1 med tilhørende veiledning.

Kort oppsummert fungerer supplerende nominasjon slik:

Fem personar (forslagsstillarar) som er medlem, bur i soknet og er født i 2004 eller tidligare, kan gå saman for å foreslå kandidatar. Lista av foreslåtte kandidatar må signerast av forslagsstillarane. Kandidatane må vara valbare for å bli godkjent til vallista.

Vedlagt lista over foreslåtte kandidatar skal det fylgja: Ein oversikt over kandidatanes fødselsdato. Ein oversikt over fødselsdato og bostedsadresse til dem som har underskrevet på forslaget (forslagsstillarane). Dersom foreslåtte kandidatar ikkje er busett i soknet når forslaget innleveres, må det også vedleggast ein erklæring frå kandidaten om at vedkommande vil vara valbar på valdagen.

Valreglane er ikkje til hinder for at foreslåtte kandidatar også er forslagsstillarar.

Eventuelle lister over supplerande kandidater må vara i soknerådets hende innan fristen som er onsdag 5. Juni kl 12.00. Dette kan gjerast per mail til ferkingstad@karmoykirken.no, per brevpost (obs: må reknast 7 dagars leveringstid) eller ved levering til menighetskontoret på Dr. Jensens veg 2 i Skudeneshavn (under biblioteket).

Ferkignstad sokneråd (valstyret) vil så ta stilling til supplementa innan 7. Juni.